İSTANBUL / ATAŞEHİR - Harezmi Anadolu Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ İLÇE TÖRENİMİZ

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI ADINA HAREZMİ ANADOLU LİSESİ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ İLÇE PROGRAMI

Harezmî Anadolu Lisesi olarak, Ataşehir Kaymakamlığı adına Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma İlçe Törenine, Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ev sahipliği yaptık. Çanakkale Zaferi’nden bu yana 109 yıl geçti. Aynı gururla ve şehitlerimizin matemiyle törenimizi ilmek ilmek işledik.

Törenimiz Ataşehir Kaymakamı Sayın  Bekir Dınkırcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın İsmail Yıldırım ve protokolün katılımıyla başladı. Okulumuz resim öğretmeni Ayşe Tuzcuoğlu önderliğinde öğrencilerimizin yapmış olduğu resim ve maketlerden oluşan sergi ziyaretinin ardından konferans salonunda, 109 yıl önce tarih yazan binlerce şehidimizi anmak üzere toplandık.

Okulumuzun tarih öğretmeni Özen Solak’ın sunuculuğu yaptığı ilçe törenimiz,  müzik öğretmenimiz Esra Atar önderliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile açılış yaparak okul müdürümüz Serkan Köktürk’ün günün anlam ve önemini vurgulayan konuşması ile devam etti. Sonrasında ise okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin aylarca büyük emek ve özveri ile çalışarak; Çanakkale Savaşı’ndaki yabancı ve Türk askerlerin mektuplarından yararlanarak oluşturulan müzikli lirik gösterimizi gerçekleştirdik. Okul müdür yardımcımız Eylem Ölmez önderliğinde hazırlanmış olan, askerlerimizin çatışma sahnelerinin dramatize edildiği, Çanakkale türkülerinin söylendiği, “Çanakkale Şehitleri’ne” şiirinin oratoryo ekibince seslendirildiği, köylü kızlarının ve annelerin ağıtlarının yürekleri dağladığı, Seyit Onbaşı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de canlandırıldığı bu muhteşem tören, misafirlerimizi oldukça duygulandırdı ve büyük beğeni topladı.

Törenimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Ataşehir Kaymakamı Sayın  Bekir Dınkırcı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın İsmail Yıldırım ve protokoldeki misafirlerimize, askerlerimize, izlemeye gelen öğrenci ve velilerimize; konferans salonunu bizler için düzenleyen Şehit Akın Sertçelik  Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve teknik ekibine;  büyük bir özveri ile bu törende görev alan tüm öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ve son olarak en gür sesimizle bir kez daha diyoruz ki:

“Anadolu’nun giriş kapısı, yurdumun tapusu Çanakkale!

Geçilmedi, geçilemez!”

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 08:28 - Görüntülenme: 590